SESSAN

Sessan - 39.JPG

Hi you all,

Mitt name är Sessan och jag kommer ursprungligen från Texas i USA. Där bodde IMG_4052.JPGjag tills jag var 9 månader då min matte i USA stoppade in mig i en bur och körde mig till the airport. Sen fick jag sitta i den buren very very länge medans jag flög till ett helt nytt land.

En stund efter att vi hade landat så kom någon och hämtade mig. De var min nya matte och hennes kompis. Matte tog med mig till ett litet hem som kallades hotellrum. Där fick jag komma ut ur buren och sträcka på benen, fast det vågade jag inte. She was a bit scary. Men när hon gick ut så smet jag ut och hittade ett gömställe. ”She’ll never find me here” tänkte jag.IMG_4010.JPG

När matte kom tillbaks blev hon jätteorolig för att jag skulle ha run away. Jag satt tyst tyst. Tillslut hittade matte mig och fick hjälp att ta bort saken jag gömt mig bakom.


Efter några dagar så blev jag placerad i buren igen och matte och jag åkte till the airport. Den här gången behövde jag inte flyga så länge. När vi landat och kom ut i hallen så stod husse och väntade på oss. Han körde oss hem till där vi bor. När vi kom hem så var det fyra andra katter som väntade på oss. En av dem var väldigt intresserad av maten jag hade med mig från Texas.

IMG_4062.JPG

Under natten fick jag vara med husse och matte in the bedroom. Det var scary, speciellt husse! När husse hade försvunnit och matte gått upp släppte hon in den där katten som ville ha min mat. Jag blev jätteglad då det var den första katten jag sett på very länge. Han brydde sig mer om min mat än om mig och ville gå ut när han inte hittat den. Då talade jag om för matte att jag också ville

IMG_4254.JPG

gå ut.

Det var dock lite läskigt att vara där så jag hittade en soffa att gömma mig under. Då brydde sig de andra katterna inte om mig. Där låg jag i några dagar. Då började det hända något jättekonstigt. Jag kunde helt plötsligt inte låta bli att vråla och alla de andra katterna var jättesnygga. Husse sa att jag löpte. Konstigt tyckte jag, jag var inte running!


Det där pirret gick inte över så matte stoppade in mig i buren och så åkte vi iväg. Den här gången åkte vi båt, IMG_0502.JPGdet var som att bo på hotell fast man åkte samtidigt. Varför fick jag inte göra det från Texas? När vi kom fram så fick jag träffa en jättetrevlig kille som kände precis som jag. Vi kom jättebra överens. När vi kommit överens några gånger så kom husse och matte och hämtade mig och vi åkte båten hem igen.


Några månader senare så fick jag tre jättefina kattungar. Vi bodde först i IMG_1609.JPGsovrummet utan de andra katterna men när husse och matte var säkra på att ungarna var OK så fick de andra komma in till oss. Jag tyckte det var bra att få hjälp att uppfostra ungarna, jag hade ju inte gjort det förr. Men Totte sa att han var an expert!


Var mina ungar är nu vet jag inte. De har det säker bra där de är.!

Sessan - 19.JPG

Våra katter / Our cats