Valle  

Valle red mars 2004.jpg

   1986.10.14 - 2004.06.01 

Valle var min bästa vän under nästan 18 års tid.
Du fattas mig fortfarande vännen! Vi ses vid regnbågsbron!

/Lovisa


Valle was my best friend for almost 18 years.
Still missing you my friend! Se you at the rainbowbridge!

/Lovisa


   Sessan 

CH Kayserai Pareesa

DSC_9653 - Kopia
Foto / Photo: OzDeleau

 2009.05.12 - 2018-12-17 

 

Sessan kom till oss ända från Texas. Hon var en "bröllopspresent" från en annan uppfödare som behövde en delägare och vi tog in henne i vårt hem. Hon har varit mamma till 2 underbara kullar kattungar (totalt 9 små GulliVaner). När dottern Kicki från andra kullen stannade kvar hos oss så gick allt bra så länge de båda var fertila för då fick Sessan bestämma, även vid Kickis första kull. När Sessan kastrerades hade hon svårt att ta till sig att hon föll ner i "hierarkin" och när Kicki dessutom fick en kull till så märkte vi att Sessan inte längre trivdes så bra hos oss. Så Sessan fick  hösten 2016 provflytta till en nära vän till oss och anpassade sig så bra hos nya matte och kattfarbror Goliat (17 år) så att hon fick stanna. När farbror Goliat gick över regnbågsbron fick Sessan en ny TUV-kompis, Brendan, och senare även TUA-kompisen Gustav. Sessan var självklart den som bestämde över småpojkarna med bestämd tass. Sommaren 2018 hittade Heléne knölar på Sessan som diagnostiserades med juvertumörer som genom röntgen visat sig redan vara spritt. Beslutet blev att låta Sessan leva med livskvalitet tills att kroppen sa ifrån och det gjorde den i mitten av december. Den 17 december gick hon över regnbågsbron till den väntande farbror Goliat och lämnade oss i stor sorg och saknad.  
  Tack Helene du tog in Sessan i ditt hem och ditt hjärta! 

Januari 2011

Flingan
IC PR S*Feride's Beyan

Flingan

Turkisk Van / Turkish Van
TUV d 62
Kastrerad hona / Neutered fwmale
Född / Born 2005-01-19, Stockholm

Flingan är vår allra första Turkisk Van och som sedan blev vår första avelshona. En helt underbar tjej som spinner bara man tittar på henne. Hon spinner när det är mat, när hon får leka, när det är gos på gång. Tyvärr trivdes hon inte med sin son Ängsull. Han och de andra retade Flingan så att hon blev tillbakadragen. Men en dag blev vi kontaktade av ett ungt par som ville prova ha katt och de fick långa Flingan så hon skulle få lite "ledigt" från våra andra huliganer. Det slutade med att de tog över ägandeskapet och några år senare har de skaffat en till turkisk van-tjej, Moa från vår "Dessert"-kull.
  Tack Sara och Fredrik för att ni gett Flingeling ett hem som passar henne som handen i handsken! 
 

Juli 2013 

Ängsull
PR S*Lislisas Eriophorum angustifolium

PR SLislisas Eriophorum angustifolium
Foto / Photo: OzDeleau

Turkisk Van / Turkish Van
TUV d 62
Kastrerad hane / Neutered male
Född / Born 2007-06-21, Stockholm

Ängsull (även kallad Gullet, Lurvas och Bosse m.m.) är från vår allra första kull och har varit min "bebis" sedan dess. Han och brorsan Ares fick handmatas då mamma Flingan fick en rejäl mjölkstockning och sen aldrig fick igång mjölkproduktionen. Efter det är Ängsull alldeles förskräckligt kär i händer och hud. Eftersom han var mattes "kattunge" förstod han aldrig varför det föddes fler kattungar och visade för ganska länge sedan att han INTE tycker om dem. De är förskräckliga! När vi hade kull 4 fick han flytta hem till mina föräldrar och där blev han kvar. Han lever som en kung och han har dresserat mamma till sin superslav. Mamma och pappa har numera delad vårdnad om honom tillsammans med mammas kusin och hennes man (där har han även 2 irländska settrar att ha koll på, och han är bästis med den ena "Julia"). Den här killen är lika högt älskad av dem som av oss, min bäbis!
  Tack älskade mamma och pappa för att ni tagit honom till er som ni gjort! 

September 2015

Totte
IP S*John-John's Okangey

birka0189
Foto / Photo: Åsa Petré

Ocicat
OCI c 24
Kastrerad hane / Neutered male
Född / Born 2004-01-19, Uppsala

Totte var vår första raskatt. Vi köpte honom så att Humlan skulle få en kompis att leka med. Vi kunde aldrig ana vilket energiknippe vi fått tag på. Han har haft hyss för sig i hela sitt liv och vi har pendlat mellan att bli galna på honom och älska honom gränslöst för den han är. Varje gång vi haft kattungar har han, som en gentleman, klivit in i papparollen och tagit hand om de små liven. Han har gjort allt utom att ge di (fast en del kattungar försökt). I samband med Kickis kullar var Totte tyvärr inte välkommen för Kicki och vi har fått ha honom boende hos andra under de perioderna. Sista gången blev han så fäst vid den nya familjen på flera olika sätt och han fick sedan 2 smågrabbar att vaka över och har därför valt att stanna hos dem. Han bor alltså numera tillsammans med Zäta och Henke från "Tre Kronor"-kullen och har kalas varje dag.
  Tack Michaela, Mats och barnen för att ni öppnat ert hem för Tottsson! 

 

Kicki
CH S*Lislisas Kicki

KickibusFoto / Photo: Lovisa Karlsson

Turkisk Van / Turkish Van
TUV f 21 62
Kastrerad hona / Neutered female
Född / Born 2011-11-10, Stockholm

Kicki är dotter till Sessan och fick oplanerat stanna hos oss då hon strax innan flytt busat och ramlat illa och brutit bröstbensspetsen. Hon var tänkt till en annan uppfödare men då ingen kunde sia om hur Kickis framtid skulle bli så behöll vi henne för att utvärdera. V hade henne på kattutställning och det gick rätt bra, förutom hennes totala ointresse för det. När hon sen blev i fertil ålder gjorde vi en rejäl hälsokontroll av henne och fick klartecken från veterinär att använda henne i avel. Hon har fått 2 fantastiska kullar hemma hos oss. Tyvärr blev hon jagad och "mobbad" av de andra katterna efter att hon kastrerats och vi började se oss om för ett nytt hem till henne. Kicki bor numera med sin gamla kompis Totte och sina söner Zäta och Henke.
 Tack än en gång Michaela, Mats och barnen för att ni öppnat ert hem och era hjärtan även för älskade Kicki-bus. 

 

LillSus

CH S*Lislisas Sussi Strawberry Shortcake

LillSus <3Foto / Photo: Susanne Wikström

Turkisk Van / Turkish Van
TUV f 21 62

Hona / female
Född / Born 2013-06-08, Stockholm

 

LillSus har övergått delägarens fulla ägo och har vi tur kan det ändå bli en kull efter henne framöver.